Јавни работни активности во Грција

 • Национален автопат Атина – Солун и Атики Одос (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex, Грција) 
 • Меѓународниот аеродром во Атина “E. Venizelos” (систем за наводнување проектиран за Florex, Грција) 
 • New Apollonian Spring Baths (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex, Грција) 
 • Фабрика за делови за наводнување “PALAPLAST” – Синдос, Солун (проектирање на хортикултурно уредување) 

Јавни простори во Грција

 • Атинска концертна сала (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex, Грција) 
 • Здравствен дом – Kalyvia, Атики (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex, Грција) 
 • Cosmopolis Centre – Маруси, Атина (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex, Грција) 

Хотелски комплекси и одмаралишта во Грција

 • Danai House – Халкидики (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex, Грција) 
 • Hotel Xenia – Сигру, Атина (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex, Грција) 
 • Hyatt Regency Private Club – Солун (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex, Грција) 
 • Porto Sani Resort – Халкидики (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex, Грција) 

Тематски паркови во Грција

 • Water land Water Park – Солун (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex, Грција) 
 • Гарден центар “Florex“ – Солун (проектирање на хортикултурно уредување на Гарден центарот и надзор) 

Трговски центри во Грција

 • Apollonia Centre – Солун (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex, Грција) 
 • Porto Centre – Солун (проектирање на хортикултурно уредување, проектиран за Florex и надзор) 

Хотелски комплекси и одморалишта во Албанија

 • Old House Themistokli – Корча (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и градежни активности) 
 • Villa Complex by the Adriatic Coast – Каваја, Драч (проектирање на хортикултурно уредување) 

Италија

 • Плоштад Прато – Прато, Фиренца (проектирање на хортикултурно уредување)  

Косово

 • Воен камп “Bond steel“ – Косово (проектирање на хортикултурно уредување и надзор) 
 • Судот во Приштина (проектирање на хортикултурно уредување за кровна градина и проектирање на хортикултурно уредување) 
 • Albi Commerce, Humolli Houses – Косово (проектирање на хортикултурно уредување, градежни активности и надзор) 
 • Балкан Петрол – Косово (проектирање на хортикултурно уредување и надзор) 

Станбени комплекси

 • Станбен комплекс „Св. Јован “- Злокуќани – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • Панорама Резиденс – Скопје, Македонија – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 

Резиденции

 • Резиденцијата на амбасадорот на САД во Македонија – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • Резиденцијата на британскиот амбасадор во Македонија – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • Резиденцијата на холандскиот амбасадор во Македонија – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • Резиденцијата на Неговото Блаженство Архиепископот Стефан Охрид и Македонија во Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор)
 • Резиденцијата на Претседателот на Република Северна Македонија – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • Резиденцијата на бугарскиот амбасадор во Македонија – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Резиденцијата на швајцарскиот амбасадор во Македонија – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 

Авто салони

 • Фиат – официјален претставник за Македонија „Automobile SK“ – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • Алфа Ромео – официјален претставник за Македонија „Automobile SK“ – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Ланчија – официјален претставник за Македонија „Automobile SK“ – (проектирање на хортикултурно уредување, изградба, надзор и инсталирање на системи за наводнување)  
 • Цитроен – официјален претставник за Македонија „Автонова“ – (проектирање на хортикултурно уредување, изградба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 

Општини

 • Град Охрид – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор)  
 • Општина Богданци – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор)  
 • Градски плоштад во Свети Николе – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Плоштад Филип Втори – Општина Гази Баба – (проектирање на хортикултурно уредување и надзор) 
 • Општина Центар – Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Зелен покрив и зелени sидови на Градскиот трговскиот центар Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 

Казина

 • „Фламинго“ Казино – Гевгелија – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Казино „H.I.T International“ – Дојран – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Казино „Епинал“ – Битола – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување)

Хотели, ресторани и продавници

 • Хотел „Бистра“ – Маврово – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор)  
 • Ресторан „Мулино“ – Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • Пеком – Пехчево – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • Мегастор „Супер Тинекс“ – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Продавница за мебел „Ле Гранд Мејсон“ – (проектирање на хортикултурно надворешно и внатрешно и изведба) 
 • Тинекс Мегастор „Зебра“ – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • Винарија „СТОБИ“ – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 

Болници

 • Болница за кардиохирургија „Жан Митрев“ – Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • Општа болница „Ремедика“ – Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • „Македоника“ – Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 

Верски објекти - Цркви и Џамии

 • „Светиот синод“ – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • „Црква Свети Климент Охридски“ – Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • „Св. Црква Тројца “- Радовиш – (проектирање на хортикултурно уредување и надзор) 
 • „Арабати Баба Теке“ – (проектирање на хортикултурно уредување за реконструкција)

Банки и осигурителни компании

 • Охридска банка – Централа Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Охридска банка – деловна зграда Охрид – (проектирање на хортикултурно уредување и надзор) 
 • Q.B.E – Македонија – (проектирање на хортикултурно уредување и надзор) 
 • ИК Банка – Централа Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување изведба и надзор)

Административни згради и училишта

 • Административна зграда “Mak Steel” – Скопје – (изведба на хортикултурно уредување и надзор) 
 • Административна зграда “Geopreom” – Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Зграда на „Технички Гасови“ – Скопје – (изведба на хортикултурно уредување, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Министерство за екологија и урбанистичко планирање – (проектирање на хортикултурно уредување како дел од еколошки проекти) 
 • Куќа за деца со посебни потреби – Демир Капија – (изведба на хортикултурно уредување и надзор) 
 • Меѓународни училишта „Нова“ – Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба и надзор) 
 • Зграда на администрацијата на бензинската пумпа „Макоил“ – Скопје – (изведба на хортикултурно уредување и надзор) 
 • Сокотаб – Битола – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Фероинвест – Скопје – (проектирање на хортикултурно уредување и изведба)

Работни активности на јавни површини

 • Автопат за граница на Смоквица до Грција – (проектирање на хортикултурно уредување, изведба, надзор и инсталирање на системи за наводнување) 
 • Штип до автопат Миладиновци – (проектирање на хортикултурно уредување) 

Амбасади

 • Новата амбасада на САД во Скопје – (надзор на хортикултурно уредување и инсталирање на системи за наводнување 2008-2009 година) 
 • Новата амбасада на САД во Белград, Србија – (проект за системи за наводнување и надзор на хортикултурно уредување 2012-2013) 
 • Новата амбасада на САД во Приштина, Косово – (надзор на систем за наводнување и подигнување на тревник 2013 година) 
 • Новата американска амбасада во Коломбо, Шри Ланка – (проектирање на хортикултурно уредување и инсталирање на системи за наводнување 2015 година) 
 • Новата американска амбасада во Приштина, Косово – (надзор на на хортикултурно уредување и инсталирање на системи за наводнување 2016 година) 
 • Новата американска амбасада во Коломбо, Шри Ланка – (проектирање на хортикултурно уредување и инсталирање на системи за наводнување 2015 година) 
 • Новата американска амбасада во Приштина, Косово – (надзор на хортикултурно уредување и инсталирање на системи за наводнување 2016 година)